Ο Chrome 69 κάνει ακόμα ένα βήμα προς την καθιέρωση του HTTPS!

H προσθήκη της ένδειξης “not secure” σε όλα HTTP sites τον περασμένο Ιούλιο, ήταν μόνο η αρχή για τον Chrome. Ο δημοφιλέστερος αυτή τη στιγμή browser έχει βάλει στόχο να κάνει την κρυπτογράφηση κανόνα και με τη νέα του έκδοση πραγματοποιεί ακόμα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση!

Ο Chrome 69 είναι εδώ λοιπόν, και αν τον έχεις ήδη θα μπορέσεις να διαπιστώσεις ότι κάτι του λείπει. Εστίασε στη μπάρα διευθύνσεων ενός HTTPS site και θα δεις ότι δεν υπάρχει πια ένδειξη “secure” την οποία είχαμε πρωτοσυναντήσει στα τέλη του 2016. Πια, έχει μείνει μόνο το γνώριμο λουκέτο, το οποίο ωστόσο έχει χρώμα γκρι και όχι πράσινο!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι οδεύουμε προς την πλήρη απαλοιφή των θετικών σημάνσεων του Chrome στα sites που χρησιμοποιούν SSL και HTTPS πρωτόκολλο.

Και αυτό γιατί η κρυπτογράφηση θα είναι ο κανόνας.

Εξαίρεση θα αποτελεί το αρχαίο για τα δεδομένα του Ίντερνετ πρωτόκολλο HTTP, και όσα sites επιμένουν να το χρησιμοποιούν θα βρεθούν αντιμέτωπα με αρνητικές σημάνσεις που σταδιακά θα γίνουν πιο έντονες.

Ειδικότερα, στην επόμενη έκδοση του Chrome, περιμένουμε να συμβεί αυτό στα HTTP sites:

Επομένως, εάν ακόμα δεν έχεις φροντίσει με τη χρήση ενός πιστοποιητικού SSL να περάσεις στο HTTPS σύμπαν και να προσφέρεις κρυπτογραφημένη σύνδεση στο site σου, προγραμμάτισε να το κάνεις το συντομότερο.

Επικοινώνησε μαζί μας για την εγκατάσταση του πιστοποιητικού SSL που θα ασφαλίσει την ιστοσελίδα σου!

Back to Blog